steksz.hu

Ingatlanpiac: Élénkülő kereslet

Ingatlanpiac: Élénkülő kereslet

Véget ért a lakáspiaci kereslet zuhanórepülése júniusban az Ingatlan.com elemzése szerint, miközben a lakáspiacot továbbra is a visszafogottság jellemzi, érezhető valamennyi érdeklődés is az eladó lakások iránt. Az elemzés szerint tovább nőtt az eladó lakások és házak kínálata, a bővülés éves szinten 33 százalékos, több mint 146 ezer eladó ingatlanból válogathatnak a vevők.

ingatlanpiac
Fotó: pexels

A kereslet tavaly júniushoz képest 3 százalékkal élénkült, de az eladó lakásokra és házakra 2021 júniusában érkezett érdeklődésekhez képest 38 százalékos elmaradást mutat. A kereslet élénkülése a balatoni régióban, a fővárosban és Hajdú-Bihar vármegyében volt jelentősebb mértékű, olvasható az elemzésben.

„Jó hír lehet az eladóknak, hogy a kereslet már nincs akkora zuhanórepülésben, mint azt az év elején tapasztaltuk. Az adatokból az olvasható ki, hogy a lakáspiac keresleti oldala a korábbinál jóval alacsonyabb fordulatszámon stabilizálódott. Úgy tűnik, hogy elértük a piaci forgalom mélypontját, amit a vevők akkor is teljesítenek, ha a lakáshitelek kamatai az egekben járnak.” – mondta Balogh László, a portál vezető gazdasági szakértője.

A kereslet élénkülése a balatoni régióban és a fővárosban is érezhető volt. Somogy és Veszprém vármegyékben 4-5 százalékkal több érdeklődés érkezett az eladó lakásokra és házakra, Budapesten pedig majdnem 10 százalékos volt a bővülés tavaly júniushoz képest. A legnagyobb keresletélénkülés Hajdú-Bihar vármegyében történt, ahol az eladó lakások és házak iránt 23 százalékkal több érdeklődést mért az ingatlanportál.

editor

Related Articles

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük