steksz.hu

Egészségpénztár – nőtt a tagok száma az OTP-nél

Egészségpénztár – nőtt a tagok száma az OTP-nél

Magyarországon évek óta egyre nagyobb teret nyer az egészségtudatosság, ezzel együtt a magánszolgáltatások iránti kereslet is jelentősen emelkedik  – mondták az OTP Egészségpénztár hétfői sajtórendezvényének szakértői.

Kovács Tamás Attila ügyvezető igazgató közölte, hogy pénztártagjaik száma az idén ugrásszerűen nőtt, már meghaladja a 350 ezret. A július végéig érkezett több mint 11 milliárd forint befizetés pedig csaknem 30 százalékkal magasabb 2022 azonos időszakához képest. Tapasztalataik alapján a szülészeti, nőgyógyászati, bőrgyógyászati és fogászati szolgáltatások a legnépszerűbbek ügyfeleik körében – közölte az MTI.
Az OTP Egészségpénztár vezetője szerint a forgalom élénkülése nem magyarázható az inflációval, hiszen nőtt az orvos-beteg találkozók száma is.

Várakozásuk szerint a növekedés nem áll meg, üteme 2024-ben akár az ideinél is magasabb lehet.

A Budai Egészségközpont vezérigazgatója szintén úgy véli, hogy a magánegészségügy forgalomnövekedése nem az inflációval, hanem az öngondoskodás térnyerésével függ össze. Csernavölgyi István szerint egyre többen veszik igénybe mind a járó-, mind a fekvőbeteg-ellátási szolgáltatásokat, emelkednek a befizetések, és a növekedés állandósulni látszik, az öngondoskodási rendszer életképes.
Álláspontja szerint a finanszírozási megoldásokat új területekre kell kiterjeszteni, az állami egészségüggyel pedig az ellátás minden szintjén konstruktív együttműködésre van szükség, a magánszolgáltatók hiánypótló szerepet tölthetnek be az egészségügyi rendszerben.
Straub Fanni, a foglaljorvost.hu ügyvezető igazgatója szerint a piac bővülésével együtt az innováció is fölgyorsult, a szolgáltatások színvonala évek óta látványosan fejlődik. Az ügyfelek ugyanakkor ezen a területen ugyancsak érzékenyek a költségekre, ezért az egészségügyben is felértékelődnek az árfigyelő és összehasonlító oldalak – emelte ki. Tapasztalatai szerint az érdeklődők számára fontos szempont egyebek között a szolgáltatók felszereltsége. Komoly figyelmet fordítanak az értékelésekre is, választásukat mások visszajelzései egyre inkább befolyásolják.

 

editor

Related Articles

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük