steksz.hu

Ha a kamat lefelé tart, felfut a személyi kölcsön igénylése

Ha a kamat lefelé tart, felfut a személyi kölcsön igénylése

Az MNB friss adatai szerint 2024 februárjában 21,5 ezren vettek fel személyi kölcsönt mintegy 54 milliárd forint értékben, ami további jelentős növekedés az előző év hasonló időszakához képest. Az elmúlt hónapokban folyamatosan csökken a személyi kölcsönök kamata (az idei februári adatok 18,1 százalékot mutatnak), ezzel párhuzamosan az elmúlt időszakban fokozódott a kereslet. 

Az elmúlt időszakban fokozódott a kereslet a személyi kölcsönök iránt. 2023-ban közel 12 százalékkal igényeltek többen ilyen típusú hitelt, mint az azt megelőző évben. Az MNB friss adatai szerint februárban 21,5 ezer ügyfél vett fel személyi kölcsönt mintegy 54 milliárd forint értékben, ami jelentős növekedés az előző év hasonló időszakához képest.

Az átlagosan igényelt hitelösszeg 2,4 millió forint.

A növekvő kereslet egyik motorja a személyi kölcsönök kamatának csökkenése, az MNB adatai szerint fél évvel korábban még 19 százalék fölött volt az új személyi kölcsönök átlagos kamata, az idei februári adatok viszont már csak 18,1 százalékot mutatnak – írja a novekedes.hu.

Az MBH Bank adatai szerint továbbra is a lakásfelújítás a legkiemelkedőbb hitelcél, azonban a hitelkiváltás is évről évre emelkedő tendenciát mutat. (Fotó: pexels)

Related Articles