steksz.hu

Dinamikusan nő a mobilbank használata

Dinamikusan nő a mobilbank használata

Dinamikusan nő a mobilbank használata a K&H Banknál, már 560 ezren használják a szolgáltatást, számuk 2020 óta megduplázódott – ismertette Németh Balázs, a K&H innovációs vezetője egy sajtótájékoztatón.

Számításaik szerint a mobilbankot felhasználók száma a közeljövőben tovább bővül, ahogy a napi szintű használat aránya is.
A növekvő igényekre reagálva a K&H Bank megújítja mobilbank alkalmazását, amely új funkciókkal bővül – jelentett be. Hozzátette: az alkalmazást működtető informatikai rendszer alapjaiban megújul. Kérdésre válaszolva jelezte: a szükséges beruházás  többmilliárdos ráfordítást igényelt, jelentős részét a bank innovációs keretéből fedezte.
Németh Balázs kiemelte: a világszínvonalú technológia, informatikai háttér lehetővé teszi, hogy a jövőben folyamatosan újabb és újabb összetett szolgáltatások kerülhessenek a mobilbankba. Egyedülállónak nevezte, hogy a K&H bankkártyáit mind az öt globális pénzügyi szolgáltató elektronikus pénztárcájába lehet digitalizálni.
Elmondása szerint a mobilbankot eddig is használó ügyfeleknek nincs teendőjük, az applikáció automatikusan frissül.
Vadócz Zsolt, a K&H digitalizációs vezetője a sajtótájékoztatón ismertette: az eddig használt alkalmazást még 2013-ban vezették be, ezt bővítették az azonnali átutalással, vagy különböző hitelekkel, befektetési szolgáltatásokkal, biztosításokkal. A korábbi alkalmazás hatvan különböző funkcióval rendelkezett, a július közepétől bevezetett új app funkcióit 3-4 év alatt jelentősen kibővítik.
Kitért arra, az ügyfelek szívesen használják a mobilbankot, az alkalmazásba beépített Kate digitális személyes asszisztenshez már 200 ezer ügyfél fordult. Mintegy 20 millió tranzakciót bonyolítottak éves szinten az ügyfelek az alkalmazásban, a számlanyitás 60 százaléka már online történik.
A K&H-csoport Magyarországon csaknem 4 ezer dolgozót foglalkoztat, 1,6 millió ügyfele van. A cégcsoport 2300 magyar beszállítónak, és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít folyamatos megrendeléseket. A magyar gazdaság működését 3400 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segítik. A bank mérlegfőösszege 5299 milliárd forint volt 2023 március végén, az adózás utáni eredménye 12,8 milliárd forint.

Forrás: MTI

editor

Related Articles

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük