steksz.hu

Egy falu Győr-Moson-Sopronban lakásárban ráver a budai kerületekre is

Egy falu Győr-Moson-Sopronban lakásárban ráver a budai kerületekre is

A magyar–osztrák határ menti Zsirán magasabb volt az eladott lakások átlagos négyzetméterára, mint Budán: jóval meghaladja az egymillió forintot.

24.hu az országos ingatlanadattárból csemegézett. Ebből kiderül, hogy a Budapesten eladott lakóingatlanok átlagára 2022-ben 848 ezer forint volt négyzetméterenként. Az árak hét év alatt több mint 150 százalékkal emelkedtek.

A portál kiszúrta azt is, hogy a budai kerületekre is rávert az osztrák határ menti, Győr-Moson-Sopron vármegyei Zsira község, ahol átlagosan 1 millió 176 ezer forint/négyzetméterért adtak el lakásokat (nyolcat). A kevesebb mint ezer lakosú településen 2020-ban és 2021-ben is egymillió forint körül alakult az átlagár.

Összehasonlításképpen a Nógrád megyei Dejtáron (32 ezer forint/négyzetméter) keltek el a lakóingatlanok.

A Nógráddal határos Pest vármegyében közel négyszer magasabbak a lakásárak. A főváros után sorrendben Pest, Győr-Moson-Sopron és Hajdú-Bihar vármegyében találkozhatunk a legmagasabb fajlagos árral. A budapesti agglomerációs településeken (Majosháza, Üröm és Nagykovácsi) már az átlagár is milliós nagyságrendű, és azt közelíti Telki (994 ezer forint). További részletek itt https://24.hu/fn/gazdasag/2024/01/03/meglepo-legek-ingatlanarak-csucsok-adatbazis-negyzetmeterar-buda-zsira-majoshaza-nograd-bank360/ olvashatók.

A Zsirához hasonlóan osztrák határ közeli Hegyeshalomban új építésű ikerházat kínálnak eladásra: a lakások hasznos alapterülete 75 négyzetméter, melyekhez 10 négyzetméter terasz és 142 négyzetméter kertrész tartozik. Nézze meg az ingatlant ide kattintva.

editor

Related Articles

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük