steksz.hu

Eladó lakások: A hitelkamatok csökkenek, az érdeklődés nő

Eladó lakások: A hitelkamatok csökkenek, az érdeklődés nő

Februárban egyértelműen növekvő pályára állt a lakáspiac. Kiemelkedő, 37-46 százalékos keresletélénkülés látható Komárom-Esztergom, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében.

Februárban bővült a kínálat az eladó lakóingatlanok piacán havi és éves összevetésben, miközben a kereslet jelentősen nőtt – derül ki az ingatlan.com februári kereslet-kínálati összesítőjéből. Ebben a lakáshitelkamatok csökkenése is szerepet játszik, sőt, a héten tovább csökkent az alapkamat, ami szintén hozzájárul az alacsonyabb kamatkörnyezethez. A megfizethetőbb lakáshitel azért is fontos a vevők számára, mert a CSOK Plusz elindulása mellett azok a vásárlók is bátrabbak lehetnek, akik piaci alapú hitelből finanszíroznák a költözést.

A komplexingatlan.com bővülő kínálatában többek közt most egy zöldövezeti lakást kínál három szobával Tatabányán.

Idén a növekvő kereslet az árak emelkedésének irányába hathat, hiszen a CSOK Plusz hitelprogram nem tesz különbséget a használt és az új lakások között, így a magas összegű kedvezményes hitelösszegek a használt lakások esetében is elérhetők lettek, ami egyes vásárlókat a használt lakások piaca felé terelhet. Szintén erősödhet a kereslet a falusi CSOK igénybevételét lehetővé tevő preferált kistelepülések ingatlanpiacán a gyermekes, de további gyermeket nem tervező családok körében – mutattak rá az MBH Index szakértői.

Fotó: komplexingatlan.com

 

 

 

editor

Related Articles

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük