steksz.hu

Jó ötlet? Minden második megkérdezett a családtagjától kér pénzügyi tanácsot

Jó ötlet? Minden második megkérdezett a családtagjától kér pénzügyi tanácsot

Pénzügyi kérdésekben szakértők és banki tanácsadók véleményét kevesen kérik ki Magyarországon, a többség családon belül dönt, azonban sokan gondolják fontosnak a pénzügyi ismeretek tanítását akár már az óvodától kezdve – ez áll az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ) felmérésének megállapításaiban.

A vizsgálatból kiderült, hogy meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot. Szakértői segítséget ennél jóval kevesebben kérnek, ennek ellenére a megkérdezettek fontosnak tartják az ilyen jellegű tudás korai elsajátítását.
A megkérdezettek csaknem harmada véli úgy, hogy már az óvodában is lehetne pénzügyi ismereteket tanítani. További 45 százalék gondolja, hogy ezt az általános iskolában kellene elkezdeni, és csupán mintegy 10 százalék szerint érdemes várni a középiskolás évekig.

A válaszadók majdnem 40 százaléka szerint önálló tantárgyként volna helye a tanrendben a pénzügyeknek.

A legtöbben a megtakarítások kezelésére, pénzügyi célok és döntések meghatározására, a banki és pénzügyi termékek közötti eligazodásra tanítanák meg a legfiatalabbakat.

Pénzügyi tanácsot szeretne? Kérje szakértőink segítségét: Kapcsolat – Mosonmagyaróvár | Komplex Ingatlan

Related Articles