steksz.hu

Óvatosak a befektetők a bizonytalan helyzetben

Óvatosak a befektetők a bizonytalan helyzetben

A jelenlegi helyzet folyamatosan változásban tartja a pénz- és tőkepiacokat. Kiemelten fontos, hogy figyelemmel kísérjük a megtakarításainkat. 

Az augusztusi, nyárvégi megingás után tovább folytatódott az eladói nyomás a világ részvénytőzsdéin. Mind az amerikai, mind az európai vezető részvényindexek estek, a BUX index volt az, ami tartani tudta a frontot és megúszta egy havi szintű stagnálással, így ezzel is markánsan felülteljesítő volt.
Az aggodalmak nagy része nem újkeletű, ámbár tartósnak ígérkezik: a továbbra is magas infláció és az annak letörése érdekében megemelt kamatszintekkel a háttérben ismét növekedést mutattak a kötvényhozamok, melyek a részvénypiacokon is az eladókat motiválták.

A magasra nőtt kamatok hosszabb távú „beragadásától” való félelem a gazdasági növekedés gátja lehet, így nem véletlen, hogy óvatosak a befektetők ebben a bizonytalan helyzetben – közölte a Generali.

A korábbi hónapok lendületét megtörve korrekció volt a hazai kötvénypiacon, ahol a hozamemelkedések hatására veszteséges hónapot zártak a kötvény-kitett alapok: a Kötvény eszközalap, és a Hazai kötvény eszközalap rendre 0,6 – 0,5 %-os lemorzsolódást mutatott szeptemberben.

editor

Related Articles

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük