steksz.hu

45 forintért eladó egy ház? Önt érdekelné?

45 forintért eladó egy ház? Önt érdekelné?

Horvátországban kínálják ennyiért, de nem lehet akadály, ha komolyan gondolja valaki, hogy külföldön kezd új életet. Mutatjuk!

Ma Magyarországon 15-20 millió alatt nem igen találni már jóformán eladó ingatlant, a fővárosban ennyi pénzért csupán egy 7 négyzetméteres lakást tudunk venni, ha valaki egy 30 négyzetméteres garzont szeretne venni magának, ahhoz már komolyabb anyagi önerő és magasabb hitel szükséges.

Sokan már abban is gondolkodnak, hogy nem Magyarországon, hanem a szomszédban vásárolnak ingatlant, ebben az esetben viszont érdemes jobban körülnézni a piacon, ugyanis akadnak olyan települések, ahol szó szerint aprópénzért kínálnak házakat – bukkant az ajánlatra a promotions.

A horvátországi Legrad nevű városkában például nevetségesen olcsón, akár 45 forintért is hozzájuthatunk ingatlanhoz – igaz, ezt jócskán rendbe kellene hozni, de a helyi önkormányzat a felújításhoz is nyújt támogatást.

A kecsegtető ajánlat azért született meg, mert a legradi önkormányzat ezzel szeretné elérni, hogy növekedjen a település lakossága. Amikor az Osztrák-Magyar Monarchia összeomlott 1918-ban, és újrarajzolták a határokat, Legrad kikerült a központi látómezőből, emiatt pedig egyre inkább megfogyatkozott a lakosságszáma.

Legrad-ot jelenleg mintegy 2000 ember lakja, ezért a vezetés kitalálta, hogy néhány penny-ért hirdetnek meg ott házakat. Igaz, komoly feltételeknek kell megfelelnie azoknak, akik itt szándékoznak letelepedni; a leendő vásárlóknak ezeknek kell megfelelnie:

  • 45 év alattiaknak kell lenniük;
  • házastársaknak, vagy legalább élettársaknak kell lenniük;
  • büntetlen előélettel kell rendelkezniük;
  • illetve nem lehet ezen kívül más ingatlanuk.

Utóbbival kapcsolatban nincs tisztázva, hogy csak Horvátországra érvényes ez, vagy a világ többi pontjára is. Lehet, hogy csak helyben, és az önkormányzat ezzel akarja megakadályozni, hogy valaki egyszerre több ingatlant is felvásároljon, hogy aztán a felújításuk után azokból nyerészkedjen.

A program 2018-ban indult el Legrad-ban, és most már több gyerek él a horvátországi településen, mint 5 évvel ezelőtt. Mondhatjuk, hogy bizonyos szempontból ez egy helyi CSOK.

Ha a feltételeknek megfelelünk, akár számolhatunk is. Ha 20 millió forint hitellel beszállnánk egy külföldi ingatlanvásárlásba és költözésbe, akkor 6,87 százalékos kamat és 7,2 százalékos THM mellett a Bankradarnál havi 116 090 forintra jön ki a törlesztő. Az itt nyert kedvezmény 294 336 forint. Nos: megnézi a településről készült videót.

editor

Related Articles

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük