steksz.hu

A csok pluszt az igénylők háromnegyede első otthonának megszerzésére költi

A csok pluszt az igénylők háromnegyede első otthonának megszerzésére költi

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára. A befogadott kérelmek összege 83 milliárd forint, a családok átlagosan 26 millió forint hitelt igényelnek.

Az igénylők kétharmada gyermektelen, ők a támogatásnak is köszönhetően vállalnak gyermeket. A csok pluszt az igénylő családok háromnegyede első közös otthonának megszerzésére költi.

A steksz.hu legutóbb a csok plusz kapcsán arról írt: hivatalosan 2024. január 1-jétől nyílt meg a lehetőség a gyermeket tervező párok számára, hogy igényeljék a lakásvásárlás céljára felhasználható, rendkívül kedvező, legfeljebb 3 százalékos kamattal kínált hitelkonstrukciót.

A felvehető, kamattámogatott hitel összege a vállalt gyermekek számától függ.

Egy gyermek esetében 15 millió forint, kettőnél 30 millió forint, míg három gyermeknél 50 millió forint lehet a kölcsön maximális összege.  További fontos információ a párok számára, hogy a fennálló tartozásból gyermekenként 10 millió forintot elengednek, a hitelszerződés megkötése után született második gyermektől kezdődően. (Fotó: pexels)

 

Related Articles