steksz.hu

A születési támogatás volt a legnépszerűbb

A születési támogatás volt a legnépszerűbb

Az egészségpénztár az egyik legnépszerűbb megtakarítási forma: számos önsegélyező szolgáltatás áll rendelkezésre a tagok számára. Az elmúlt években a születési támogatás volt a legnépszerűbb, amire akár 1 millió forint egyszeri támogatás igényelhető gyermekenként.

2016 óta az OTP Egészségpénztárnál különböző, önsegélyező szolgáltatások is igénybe vehetők, melyekkel a legfrissebb adatok alapján egyre több tag él és ez a szám a tavalyi évhez képest is növekvő tendenciát mutat. Érdemes még tudni, hogyha a tagok bent hagyják a pénzüket a pénztárban, akkor az hozamot is hozhat.

Egyre többen élnek azzal a lehetőséggel, hogy az egyenleg nem csupán gyógyszerekre és orvosi vizsgálatokra fordítható, hanem nagy segítséget jelenthet különböző élethelyzetekben is – a gyermekgondozástól kezdve, a beiskolázáson át, egészen a lakáshitel törlesztésig.

Az OTP Egészségpénztárnál elérhető önsegélyező szolgáltatások lehetővé teszik a tagok számára, hogy könnyítsenek a saját vagy a családi kiadások terhein, illetve támogassák hozzátartozóikat. Ezek a támogatások 180 nappal korábbi befizetések után vehetők igénybe, azaz a pénztártag egyéni számláján nyilvántartott, legalább 180 napja rendelkezésre álló szabadon felhasználható egyenlege terhére.

Számos önsegélyező szolgáltatás áll rendelkezésre a tagok számára: születési, gyermekgondozási, gyermeknevelési, beiskolázási támogatás, az idősgondozás támogatása, a temetés igazolt költségeinek a támogatása, valamint a lakáscélú jelzáloghitel törlesztésének és a közüzemi díjak finanszírozásának támogatása.

Az elmúlt években a születési támogatás volt a legnépszerűbb, amire akár 1 millió forint egyszeri támogatás igényelhető gyermekenként.

A tavalyi évben megugrott a lakáscélú jelzáloghitel törlesztés támogatásának igénybevétele is, ami 2023 első felében közel félmilliárd forint volt.

Szintén a kedveltebb szolgáltatások közé tartozik a gyermekgondozási támogatás (CSED/GYED), valamint a beiskolázási támogatás, amely keretében elszámolható például a ruházat, taneszköz, tandíj, kollégium vagy az albérlet is.

Emellett minden korcsoportban nőtt az önsegélyező támogatásokat igénybe vevők száma is, de ez a 30-39 évesek között a legjelentősebb.

 

editor

Related Articles

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük