steksz.hu

Újabb otthonfelújítási támogatás jön?

Újabb otthonfelújítási támogatás jön?

A 2024-ben induló CSOK Plusz mellett újabb állami támogatási formát vezethet be a kormány: a 2022 végén megszűnt helyett ismét otthonfelújítási program is indulhat. 

Az otthonfelújítási program 2021-es kezdete után közel 300 ezer család otthonának felújítását támogatta összesen több mint 600 milliárd forinttal támogatták a program 2022 végi megszűnéséig. Ez éledhet újra 2024-ben – tudta meg az Index, melyet a kormány is elismert.

Az Építési Vállalkozók Országos Szövetsége (ÉVOSZ) a témában végzett szakmai egyeztetések során arra a következtetésre jutott, hogy tízből nyolc magyar energiahatékonysági felújítást végezne el ingatlanán, amennyiben erre lehetősége adódna.

Az otthonfelújítási program lehetséges folytatása kapcsán jelenleg tárcaközi, szakmai egyeztetések zajlanak. Amennyiben a kérdésben döntés születik, arról időben tájékoztatjuk a nyilvánosságot – jelezte a portálnak a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

Kérdés az is, hogy vissza nem térítendő támogatás vagy kamattámogatott hitelkonstrukció útján indul a projekt. Az ÉVOSZ javaslatában a vissza nem térítendő támogatások helyett a kamattámogatott hitelkonstrukció mellett tette le voksát, szerintük ez szükséges ahhoz, hogy a legszélesebb kört „hozzák helyzetbe”.

editor

Related Articles

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük