steksz.hu

Együtt igényelni a CSOK Pluszt a Falusi CSOK-kal

Együtt igényelni a CSOK Pluszt a Falusi CSOK-kal

Az OTP Bank április 22-től elérhető új terméke lehetővé teszi a Falusi CSOK és a CSOK Plusz együttes igénylését. A megoldás kedvező lehetőséget kínál azoknak a Falusi CSOK igénylésére jogosult, gyermeket vállaló házaspároknak, akik az államilag támogatott megoldások előnyeit kihasználva a korábbinál egyszerűbben szeretnének nagyobb összeghez jutni lakáscéljaik megvalósításához. 

Az év elejétől elérhető, megújult állami támogatások és hitelek iránti élénk érdeklődést jól mutatja, hogy az OTP Bank adatai alapján a hitelintézetnél április közepéig közel 1500 család igényelte az új falusi CSOK támogatást, összesen több mint 12 milliárd forint étékben. Az igényelt összeg 80 százalékát használt lakóingatlan vásárlására és bővítésére vagy korszerűsítésére, további 15 százalékát meglévő ingatlan korszerűsítésére igényelték. Ugyanebben az időszakban közel 1600 család nyújtott be CSOK Plusz hitel iránti igényt mintegy 40 milliárd forint összegben a hitelintézethez.

Az OTP Banknál április 22-től elérhető új lehetőséggel az ügyfelek egy hitelügyleten belül tudják benyújtani a Falusi CSOK-ra és a CSOK Plusz hitelre vonatkozó igényüket, ami a mellett, hogy a hitelintézet várakozásai szerint jelentősen egyszerűsíti az ügyintézés teljes folyamatát, azért is előnyös, mert vegyes hitelcélnál az ingatlan korszerűsítésének, bővítésének munkálatai jóval hamarabb megkezdődhetnek.

A két otthonteremtési megoldás összekapcsolásával ráadásul az ügyfelek a korábbinál nagyobb összeget vehetnek fel lakáscéljaik megvalósítására.

Az egy gyermeknél többet nevelő vagy vállaló házaspárok korábban is felvehettek államilag támogatott hitelt a Falusi CSOK mellé, a gyermekszámtól függően maximum 10 vagy 15 millió forintos összegben. A CSOK Plusszal összekapcsolt konstrukcióban már egy vállalt gyermekkel is igényelhetnek 15 millió forintos kedvezményes kölcsönt, ami két gyermeknél (legalább az egyik gyermeknek vállaltnak kell lennie) 30, háromnál vagy többnél (ehhez igazolni kell, hogy már úton van és betöltötte a 12 hetet a magzat) 50 millió forintig mehet fel.

Mindez azt jelenti, hogy egy legalább háromgyermekessé váló család a 15 millió forintos, vissza nem térítendő Falusi CSOK mellé optimális esetben 50 milliós kedvezményes hitelt is felvehet.

A CSOK Plusz hitel igénylése esetén ráadásul a kölcsönkérelem benyújtását követően született vagy örökbefogadott gyermekek közül a második és minden egyes ezt követően született, vagy örökbefogadott gyermek után gyermekenként 10 millió forint összegű vissza nem térítendő gyermekvállalási támogatás is igénybevehető, melyet a hiteltartozás csökkentésére kell fordítani.

Related Articles