steksz.hu

Kistelepülésen élőknek is jár a CSOK Plusz

Kistelepülésen élőknek is jár a CSOK Plusz

Pontosított a kormány: nemcsak az 5000-es lélekszámnál nagyobb településeken, hanem kistelepüléseken is igénybe lehet venni országszerte jövőre a napokban bejelentett CSOK Pluszt. Akár a Falusi CSOK mellé….

Ahogy arról már mi is beszámoltunk a CSOK Plusz kamattámogatott hitelkonstrukció egy gyermek után 15 millió, kettő esetében 30 millió, három gyermek esetében 50 millió forint hitel igényelhető, 3 százalékos kamattal.

A CSOK Plusz az édesanyák 41 éves koráig igényelhető. Kétéves átmeneti időszakban azonban azok az idősebb nők is kérhetik a támogatott hitelt, akik igazoltan túl vannak várandósságuk 12. hetén. A CSOK Pluszt telekvásárlásra nem lehet felhasználni. Az áremelkedés fékezése érdekében az első közös otthon megvásárlása esetén az ingatlan értékének felső határa 80 millió forint, lakásbővítés vagy újabb gyermekek születése miatti nagyobb lakásba költözés esetén 150 millió forint az értékhatár. Az első gyermek születése esetén a családok egyéves hitelmoratóriumot kérhetnek, így egy évvel meghosszabbodik a futamidő.

A második és minden további gyermek megszületése esetén a tőkéből 10 millió forintot elengednek.

A minisztérium korábbi bejelentése szerint mindez 5 ezer lakosnál nagyobb településeken vehető igénybe, ezt pontosította most:

“A kedvezményes hitelprogramot az ország egész területén, tehát nemcsak az 5 ezer főnél nagyobb településeken, hanem a kistelepüléseken is igénybe lehet venni, utóbbiaknál így a gyermekáldást tervező házaspárok a CSOK Plusz mellé akár a Falusi CSOK vissza nem térítendő támogatást, illetve az ehhez kapcsolódó adó-visszatérítési támogatást is felvehetik” – jelentették be.

editor

Related Articles

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük