steksz.hu

Véghajrá a városi csok-nál: 2023 végéig lehet igényelni a támogatást

Véghajrá a városi csok-nál: 2023 végéig lehet igényelni a támogatást

Az adásvételi szerződést kell 2023-ben megkötni, a kivitelezésre van még két év annak, aki városi családi otthonteremtési támogatást szeretne felvenni. Az ötezer főnél nagyobb településeken nemcsak az elkészült lakásokra igényelhető, hanem azokra az ingatlanokra is, amelyek átadása csak később esedékes. Ekkor szükséges a végleges adásvételi szerződés, amit az idén kötnek rá, és a hivatalos csok-igénylés leadása az adott banknál.

Nem feltétel, hogy az ingatlan elkészüljön év végéig, és a használatbavételi engedély sem szükséges hozzá, csak a bankok által adott hitel rendelkezésre tartási idejének igazolása kell.

Októberben gyorsan összeházasodtunk, csak a polgári szertartást tartottuk meg, a lagzi majd jövőre lesz. A városi csok-ot szeretnénk kihasználni, ezért ez a gyorsaság – mondta egy fiatal győri pár.

A helyzet év végéig felpörgetheti nemcsak a házasságokat, hanem az igényléseket is a bankoknál.

2024-től aztán jön a CSOK Plusz, mely vissza nem térítendő támogatás helyett kamattámogatott hitel (maximum 50 millió forint) lesz legfeljebb 3 százalékos fix kamatozás mellett, már megszületett gyermekek után nem lesz igénybe vehető és kizárólag házaspároknak jár a pénz.

editor

Related Articles

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük