steksz.hu

Kisebb megtakarításokkal a vágyból valóság lehet

Kisebb megtakarításokkal a vágyból valóság lehet

A magyarok 85 százalékának van valamilyen célja, vágya a következő egy-két évre, amihez megtakarításra lenne szüksége. Több mint felük azonban mégsem tesz félre ezekre – derült ki az OTP Bank felméréséből, amely arra is rávilágított, hogy a leggyakoribb indok a rendszeres spórolás ellen a pénzhiány. Azonban nem kell egyszerre hatalmas összegeket elkülöníteni, rendszeresen, kis összeg félrerakásával is elkezdhető a megtakarítás, amely megalapozza, hogy a vágyakból valóság lehessen.

Ötből egy válaszadónak az elmondása szerint túlságosan sok mindenről kellene lemondania, hogy anyagilag megvalósíthassa a célját, 15 százalék pedig elérhetetlennek érzi a kitűzött céljait.

A felmérés eredményei alapján a legtöbbeknek (27%) 1-5 millió forintra, 23 százaléknak 5 millió forint feletti, 17 százaléknak pedig 500 ezer és 1 millió közötti összegre lenne szüksége ahhoz, hogy a közeljövőben elérni kívánt vágyát megvalósítsa.

Korosztályt tekintve a 18-39 évesek azok, akik jelentősebb megtakarításokat is félre tudnak tenni, de bevallásuk szerint nekik is csupán a 4 százalékuk engedheti meg ezt magának.

Azonban egy régóta dédelgetett álom megvalósításához nincs szükség drasztikus lépésekre és nagy összegek elkülönítésére – már csupán havi 10 ezer forint megtakarítással évente 120 ezer forint tehető félre, ami két év távlatában már 240 ezer forintot jelent. Ebből is látszik, hogy sok kicsi tényleg sokra tud menni és érdemes belevágni.

Nézze meg, rendszeres havi kisebb megtakarítással milyen lehetőségek elérhetők a komplexingatlan.com Lakástakarék kalkulátorral.

editor

Related Articles

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük