steksz.hu

Jól pörög a lakástakarék – havi 50 ezerrel

Jól pörög a lakástakarék – havi 50 ezerrel

Az ügyfelek több mint 61 százaléka a lehető legmagasabb összegben, vagyis havi 50 ezer forintos konstrukcióval indít lakástakarékot az Erste Lakástakarék adatai szerint. A megtakarítási maximum népszerűségét a felújítási költségek és az ingatlanok drágulásával magyarázták, a legtöbb lakáscélhoz emiatt kell minél magasabb összeget választani.

Ekkora befizetést nem tud mindenki vállalni, a fiatalok aránya ezért a befizetők között viszonylag alacsony, a 30 év alattiaké 12,5 százalék, a harmincas éveikben járóké is alig 20 százalék. A 40 és 50 év közöttiek 33 százalékkal vezetik a korosztály szerinti bontást, az 50 és 60 év közöttiek az ügyfelek csaknem 22 százalékát teszik ki, a 60 felettiek pedig 13 százalékot, ők általában a gyermekeiknek, unokáiknak tesznek félre – közölte a lakástakarékszámla.hu, az Erste Lakástakarék egyik közvetítő partnere az MTI-vel.

Területi megoszlásban Budapest és Pest megye vezet 20-20 százalék körüli részesedéssel, Nógrád vármegye az utolsó 1,28 százalékkal – írták.

Az eredmények alapján a kedvezmények fontos ösztönzők, a túlnyomó többség számlanyitási díj nélküli megtakarításokat választott. A hosszabb, 8 éves futamidő népszerűsége mögött a 4 éveshez képest kétszeres kamatbónusz állhat.

Ahhoz, hogy a rövidebb futamidőt csupán 13,5 százalék választotta, valószínűleg az is hozzájárul, hogy ilyen rövid idő alatt sokszor se ingatlanfelújításhoz, se ingatlanvásárlás önerejéhez nem lehet elég pénzt gyűjteni – tették hozzá.

A komplexingatlan.com Lakástakarék-kalkulátorát ide kattintva éri el. 

editor

Related Articles

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük