steksz.hu

Legdrágább, legolcsóbb: lakáseladási legek 2023-ból

Legdrágább, legolcsóbb: lakáseladási legek 2023-ból

Három hónap alatt talált gazdára az a mezőtárkányi, kétszobás, 100 négyzetméter alapterületű családi ház, amely 1 millió forintért kelt el júliusban. Ezzel az összeggel a legolcsóbb lakóingatlan volt 2023-ban. A komplexingatlan.com-on is nagy a szórás a kínált otthonok árában, de messze nem ekkora. 

A HelloVidék összeállítása alapján nem kellett sokat várni a vevőre a legdrágább eladott ingatlan esetében sem. Mindössze két hónapig volt a kínálatban az a budapesti Római parton található, 900 négyzetméteres telken álló, 460 négyzetméteres és hatszobás villa, ami több mint 700 millió forintért kelt el novemberben.

A leggyorsabban eladott lakóingatlanok „vetélkedője” majdnem holtversennyel zárult. A főváros XIV. kerületében lévő Füredi utcai lakótelep egyik kétszobás, 46 négyzetméteres panellakását 31,9 millióért hirdette meg az tulajdonos, a vásárló pedig 18 órán belül jelentkezett érte. Szintén kevesebb mint 20 óra alatt került új tulajdonosához 82,5 millió forintért egy 100 négyzetméteres, négyszobás isaszegi családi ház.

A még eladásra váró ingatlanok között történelmi rekord született. Egy szombathelyi kastély ugyanis kereken 30 millió euróért, a pénteki jegybanki középárfolyamon több mint 11,48 milliárd forintért kínálnak eladásra, hasonlóan magas összegre pedig eddig nem volt még példa a magyarországi lakóingatlanok piacán.

A kínálatban jelenleg is megtalálható második és harmadik legdrágább ingatlan az acsai és a mocsai kastély, amelyekért 5,05 és 4,98 milliárd forintot szeretnének kapni az eladók. Utóbbinál lehet tudni, hogy Galambos Lajos (Lagzi Lajcsi) a tulajdonos.

A legolcsóbb eladó ingatlant egy putnoki 50 négyzetméteres, szigetelt borház képviseli a kínálatban, aminek eladási ára csupán 300 ezer forint. Ezzel történelmi rekord is született, mert ekkora különbség nem mutatkozott a legolcsóbb és legdrágább eladó ingatlanok ára között. A putnoki borház és a szombathelyi kastély értéke közti különbség több mint 38-ezerszeres, amire még nem volt példa az ingatlan.com több mint 25 éves történetében.

A komplexingatlan.com-on nincsenek ekkora kilengések, de azért elég nagy lehet a szórás: miközben Dunakilitin egy 207 négyzetméter alapterületű családi ház 125 millió forintért eladó, addig Oroszlányban egy 54 négyzetméteres lakást 19 millió 900 ezer forintért kínálnak.

editor

Related Articles

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük